Neka vas ne zbune ove drvene grede, kao ni ovaj crni lakirani drveni pod: ovo nije planinska kućica, ovo je potkrovlje u gradu, koje se nalazi u Malmeu, u Švedskoj.
Dakle, iako nas na prvi pogled može zavarati po pitanju lokacije, jer bismo, na osnovu estetike ovog enterijera rekli da je u pitanju seoska kuća, ovo potkrovlje se nalazi u centru velikog grada, a ipak neguje prirodni duh.

Kao i u mnogobrojnim drugim domovima, u ovom potkrovlju su se oslikali i ličnost i ukus vlasnika stana, koji su odlučili da svoju ljubav prema selu prenesu i u grad i da tako uvek budu u kontaktu sa lepotama koje prepoznaju u ruralnim sredinama.
Doduše, ta „hrabrost“ da se poigravaju stilovima, svojstvena je mnogim potkrovljima jer često nailazimo na, recimo, mediteranski stil usred kontinentalne sredine, minimalistički u seoskoj kući, a evo sada, ruralni vintidž u jednom od većih gradova Švedske.

Naravno, moramo imati u vidu da se norme i pravila moraju ispoštovati: kvalitetna izolacija, dovoljna količina svetlosti, korišćenje prostora u skladu sa arhitektonskim zahtevima potkrovlja – jer će u suprotnom ispaštati i prostor i njegovi vlasnici – a nikakav dekorativni stil neće biti od pomoći. Ali, sve dok se poštuju ta pravila, mi vas ohrabrujemo da dozvolite sebi avanturu u stil koji vama prija.

Uostalom, pogledajte fotografije u nastavku i videćete i sami da potkrovlja trpe svaku stilsku vragoliju 🙂

Izvor: Delikatissen