Danas vas vodimo u jednu virtuelnu posetu koja je nama bila toliko neobična da smo poželeli da je podelimo sa našim čitaocima.
Nije samo ideja neobična (mada jeste, ako ćemo da se držimo crkvene terminologije, da se čovek prekrsti i levom i desnom – čisto da se očuva tradicija), neobična je realizacija.

E, ako ste spremni, ajd’ #božepomozi – jer koga drugog da prizovemo u pomoć u crkvi 😉

A sad, hajdemo u razgledanje:

Za ovu spektakularnu transformaciju crkve u kuću koja čuva svoju intimu u potkrovlju zadužen je dizajnerski studio Evolution Design. Nekada crkva, a sada kuća, nalazi se u jednom britanskom selu, nepoznatom i ne tako posećenom, ali je ipak, zahvaljujući baš ovom projektu, postala atrakcija – makar ova digitalna. Kuća je zanimljiva delimično i zato što su dizajneri zadržali pređašnji spoljašnji izgled, ali su u unutrašnjost uneli veselu i modernu atmosferu.

Vlasnicima su bile potrebne četiri spavaće sobe, kupatila, kuhinja, trpezarija i dnevni boravak. Da bi se sve ove prostorije mogle napraviti, a da prostor ne izgleda skučeno, napravljen je međusprat za spavaće sobe sa sopstvenim kupatilima, a ostale prostorije su raspoređene u prizemlju.

Prozori, drvene grede i originalna konstrukcija su ostali u netaknutom obliku – samo im je osvežen izlged –  ali je ostatak enterijera moderan, što unosi spektakularan kontrast u dom. Na moderan izgled ne utiču samo dekorativni detalji (fotografije, slike, lampe…) negó i komadi nameštaja za sedenje, kao i nameštaj koji je pravljen po meri crkve. Pardon, kuće.

Potkrovlje je, ako ne među najlepšim, a onda jedna od najbogougodnijih spavaćih soba koje ste videli u bilo kom potkrovlju, povezana sa kupatilom, a opremljena jednostavno, svedeno. Dominantna boja je bela, pomalo sterilna za naš ukus, al iono što daje toplinu prostoru su uzglavlje i podovi – topli i od drveta.

Neobična, ekstravagantna, za neka podneblja verovatno nezamisliva kuća, nas ostavlja bez daha odakle god da je pogledamo: spolja, iznutra, s galerije, iz prizemlja, iz potkrovlja…

A vi? Šta vi mislite? Kakve utiske vi nosite nakon ove virtuelne ture? Podelite utiske u komentarima!

Izvor: Jurnal de Design Interior