Da li ste znali da 59% Evropljana provetrava stan manje nego što je preporučeno, 2 puta dnevno?

Prosečna četvoročlana porodica svakodnevno stvara otprilike 10- 15 litara vodene pare kuvanjem, tuširanjem, sušenjem odeće i isparavanjem sa kože.

Poslednjih godina sve više vremena provodimo u zatvorenom prostoru. Radimo od kuće, u kancelarijama, pod veštačkim svetlom, gledamo televiziju ili igramo igrice, umesto da uživamo u šetnjama u prirodi.

Boravak u zatvorenom prostoru ima veliki uticaj na naše zdravlje, kako se osećamo, kako spavamo, ponašamo se, ali i da li imamo motivaju za učenje i posao. Ustajao vazduh uzrokuje sve vrste negativnih posledica u prostoru, kao na primer: vlagu u vazduhu, pojavu plesni, visoku koncentraciju ugljen – dioksida i prašinu.

Bez obzira koliko vremena provodite unutra, vazduh koji udišete, treba da bude čist i svež sve vreme. Poznato je i to da se baš u potkrovljima, zbog problema sa starim krovnim prozorima, javlja problem sa kondenzacijom.

Da li ste znali da ako otvorite što više prozora na samo 10 minuta, vaše potkrovlje će se provetriti, a pritom neće izgubiti temperaturu? Ako provetrite kuću na taj način, nećete imati potrebu da dodatno grejete svoj dom.

Ukoliko ste kod kuće i želite da provetrite sobu, to je lako! Pitanje je šta raditi kada duže vreme niste u stanu? U skladu sa potrebama novijih generacija, koje odrastaju uz naprednu tehnologiju, inovacije i tehnološka dostignuća su znatno uticala na promenu životnih navika i prostora u kom živimo.

Da li ste razmišljali da na primer električno upravljanje krovnim prozorima može unaprediti vaš komfor, čak i kada zaboravite da zatvorite prozor? Otkrivamo našu tajnu –  VELUX ACTIVE with NETATMO

Zbog visokih temperatura, koje se koriste za kuvanje,  vazduh se brže podiže. Samim tim, visoko postavljen krovni prozor u kuhinji potpomaže efikasnoj ventilaciji.

Zamislite da vaši krovni prozori automatski puštaju u prostoriju svež vazduh kada vam je potreban. Vaše unutrašnje i spoljašnje roletne se automatski spuštaju u vrelo popodne, da se vaše potkrovlje ne bi pregrejalo. Kada izlazite, mogli biste da zatvorite svoje krovne prozore jednim dodirom.

VELUX ACTIVE with NETATMO omogućava automatsko otvaranje Velux prozora u slučaju zasićenja vazduha vodenom parom u kupatilima, visokom temperaturom i povišenim procentom ugljen – dioksida u dnevnim sobama, kao i mirisima koji se stvaraju prilikom kuvanja. VELUX ACTIVE kao pametan sistem prati temperaturu, nivo vlažnosti vazduha, ugljen – dioksida, optimalnu temperaturu i sam reguliše protok svežeg vazduha. Tako su prostorije uvek ispunjene svežim vazduhom i samim tim zdravije za duži boravak.

’’Želite li da zamenite budilnik izlaskom sunca ili da provetravate prostorije dok ste na poslu? Prilagodite unutrašnju klimu pomoću aplikacije VELUX ACTIVE.’’

Za upravljanje električnim krovnim prozorima, spoljašnjim i unutrašnjim roletnama VELUX INTEGRA® sa bilo kog mesta, možete koristiti aplikaciju VELUX ACTIVE za pametne telefone i tablete. Vrlo jednostavno možete instalirati i podesti VELUX ACTIVE bez bilo kakve profesionalne pomoći. Da bismo vas oslobodili svakodnevne rutine i povećali vašu udobnost u domu, unapred smo podesili i spremili za upotrebu 8 korisnih programa.

VELUX ACTIVE vama i vašoj porodici automatski pruža zdraviju unutrašnju klimu. Radi bez instaliranja i konfigurisanja. Reguliše unutrašnju klimu pomoću pametnih senzora, a tačnost se postepeno povećava, jer sistem uči da razume unutrašnju klimu doma. Pogledajte i dodatnu opremu: https://www.velux.rs/proizvodi/automatizacija%20doma/integra-dodatna-oprema.

VELUX INTEGRA se bazira na io-homecontrol®tehnologiji. Io-homecontrol® je jezik koji VELUX INTEGRA® proizvodi koriste za komuniciranje sa daljinskim upravljačem. Dizajnirano za veću udobnost i bezbednost, to je jedno od najnaprednijih rešenja za automatizaciju doma na tržištu danas – iz njega stoje neke on najboljih i najinovativnijih kompanija u industriji.

Ukoliko vam je potrebno više informacija o ovom VELUX proizvodu, kontaktirajte nas ili ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE!