Ako se dobro iskoristi prostor, 39 metra kvadratna, može biti površina koja je dovoljna za život jedne osobe koja živi sama, ili para. Ako se uz funkionalnost obrati pažnja na estetiku, ovaj prostor može postati atraktivan, udoban i funkcionalan dom za jednu osobu ili par. Što se nas tile, upravo to je slučaj sa ovim potkrovljem, čije ćete fotografije videte u nastavku bloga.

​Gledajući fotografije ovog potkrovlja koje se nalazi u staroj preuređenoj elektrani iz 1913. godine, videćete primer kako mali dom može biti dobro rešenje za život.

Prenamena ove elektrane u stambenu zgradu izvršena je 1995. godine, pre 29 godina i iako se ta starost može videti na nekim mestima kao što su kupatilo ili stolarija, kad sveukupno procenimo ovo potkrovlje, kazaćemo da je ovo jedan sasvim moderan dom.

Otvoreni raspored, to jest, otvoreni concept koji je inače moderan, i visina plafona su jake strane potkrovlja jer sa ovakvom visinom i sa otovrenim prostorom u kome nema gubljenja prostora na pregrade, bolje se koristi prostor i dobija se prirodno osvetljenje. Kada kažemo da nema pregrada, mislimo na pregrade prostora u okviru same društvene zone. Spavaća soba je sasvim lepo ograđena i izdvojena i ko god da ovde živi ima svoj intimni prostor.

Za dekoraciju je odabran prirodni stil u sivo-beloj i drvenoj i funkcionalni nameštaj prave veličine – to jest, po meri, tako da cela stvar izgleda lagano i udobno. Dobra upotreba tekstila i ukrasnih predmeta donela je osećaj topline u ovo potkrovlje.

Nama se posebno dopada to što su grede istaknute tamnijom bojom, koje čineći kontrast, predstavljaju mnogo lep dekorativni element.

A šta se vama dopada kod ovog potkrovlja? Pišite nam u komentarima!

Izvor: Delikatissen